Pinksterdienst

Net als voorgaande jaren werd ook dit jaar de Pinksterdienst voorbereid door de JEK jongeren. Voorganger dit jaar was ds Marianne Benard. We zijn een keer in Wichmond samengekomen voor een eerste brainstorm en daarna nog een keer in Lemerlerveld bij Marianne thuis om het verder uit te werken. De JEK jongeren kwamen van drie verschillende kanten de kerk binnen met brandende fakkels waarmee de Paaskaars en de kaarsen op de tafel werden aangestoken. Marianne vertelde over het licht van Jezus met kerst, dat met Pasen blijft branden en met Pinksteren van mens op mens wordt doorgegeven. Het doorgeven van het licht, het vuur, werd door Robert en Thomas voorgedaan (zie foto). Ze droegen vlammen op hun handen, op zeepbellen. Dit was slechts één van de spectaculaire ideeën die naar boven kwamen tijdens de voorbereiding. Gelukkig vertelde Marianne dat het natuurlijk niet de bedoeling was dat we het vuur op deze manier door zouden geven. Aan het einde van de dienst werden de fakkels weer aangestoken aan de Paaskaars en door de JEK jongeren naar buiten gedragen. Bij het verlaten van de kerk kreeg iedereen een kaars mee, met daaraan een kaartje waarop tijdens de dienst door de jongste kinderen een mooie vlag was getekend. Nadat iedereen de kaarsen had aangestoken aan de brandende fakkels werd het slotlied gezongen en sprak Marianne de zegen uit. En zo werd door ons het licht verspreid.

Annet Heuvelink

datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur