Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Bij de diensten Bij de diensten
Zondag 22 juni hadden we een fijne dienst:  het koor Reborn kwam zingen.  We hebben ervan genoten. Ik hoop dat ze weer komen.  En we hebben ook andere koren die kunnen zingen.  Het a capella koor, ook mooi!  Zingen is iets dat je blij maakt.  Dat hebben we wel nodig is deze soms harde wereld en dit weleens lastig bestaan.  Van zingen moeten we volop gebruik maken. 
Nu zie ik uit naar de gezinsdienst op 6 juli. Samen met twee ouders is de dienst voorbereid.  Het is heel belangrijk dat kinderen het aangenaam vinden in onze kerk. Hoe maken we het voor ze aangenaam?  Diensten moeten voor hen niet te lang zijn.  Ik denk, hooguit drie kwartier.  Het is ook fijn als de kinderen er actief bij betrokken worden - dat we dienst met de kinderen vieren. Jezus wijst de weg.  Hij zegt:  ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ (Marcus 10:14-15).  Belangrijke woorden voor ons volwassenen.  Kinderen kunnen ons leren hoe te geloven.  Een kind heeft vaak het vertrouwen dat je als volwassene weleens kwijt bent. Jezus wil zeggen: Volwassenen, u die zich zo druk maakt om alles: neem aan dat eenvoudige vertrouwen een voorbeeld.  Na de dienst op zondag is er koffie in de pastorie, en er moet natuurlijk ook limonade zijn voor de kinderen, en misschien iets lekkers.  In de pastorietuin kunnen ze ook lekker even uitblazen als het mooi weer is.  De Protestantse kerk met haar pastorie in Wichmond is een mooie plek! 
Iets anders waar ik vandaag over schrijf is de bijeenkomst in de kerk op vrijdagavond 11  juli, om 20 uur. Heel bijzonder:  één van onze vrouwelijke leden, Janneke Harmsen,  gaat in augustus voor een goed doel in een estafetteploeg het IJsselmeer overzwemmen.  Daar wil zij haar gemeente over vertellen. Janneke kan goed zwemmen  Ze heeft al een paar jaar geleden in een estafetteploeg van 6 dames een wereldrecord gevestigd in het oversteken en terugzwemmen van het Kanaal (de Zeestraat tussen Frankrijk en Groot-Brittannië)!  Daar zal ze op 11 juli ook iets over vertellen.  Janneke ervaart haar talent als een geschenk van God dat ze kan gebruiken in dienst van Hem en haar medemensen.  Met de oversteek van het IJsselmeer wil ze geld inzamelen voor Metakids – kinderen met een stofwisselingsziekte. Ik hoop dat er velen zullen zijn op vrijdagvond 11 juli om 20 uur - om één van onze (nieuwe) gemeenteleden te steunen en om een gezellige avond met elkaar te hebben in onze mooie kerk. 
Nou, dat was het voor deze keer.  Met een groet aan iedereen! 

Tim Wiersum.
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.