Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Bij de diensten Bij de diensten
Het was gezellig met de kinderen in de kerk afgelopen zondag tijdens de gezinsdienst.  Met een klein groepje hadden we de dienst voorbereid op zo’n manier dat de kinderen mee zouden helpen om de dienst tot stand te brengen.  Dit werkte goed. Een groepje kinderen was vanaf 09.30 uur aanwezig in de kerk en de rollen werden verdeeld. Aan de één werd gevraagd een kort stukje tijdens de dienst voor te lezen, aan de ander mee te helpen met de collecte, enz...  Het tot stand komen van een kerkdienst op spontane wijze - wat niet de nodige voorbereiding uitsluit - is denk ik de beste methode.  Samen ter plekke een dienst maken voor God, daarna met elkaar nog even samenzijn en praten – dit komt dicht bij het Bijbels beeld van een kerkdienst zoals we dat zien in de eerste Korintenbrief van Paulus, hoofdstuk 14:
 Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn.(I Korintiers 14:26)
Dit beeld verschilt nogal van de gebruikelijke protestantse kerkdienst waarin alleen maar één persoon – de voorganger – alles doet en de andere aanwezigen grotendeels passief blijven. 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.