Bij de diensten Bij de diensten
Het was gezellig met de kinderen in de kerk afgelopen zondag tijdens de gezinsdienst.  Met een klein groepje hadden we de dienst voorbereid op zo’n manier dat de kinderen mee zouden helpen om de dienst tot stand te brengen.  Dit werkte goed. Een groepje kinderen was vanaf 09.30 uur aanwezig in de kerk en de rollen werden verdeeld. Aan de één werd gevraagd een kort stukje tijdens de dienst voor te lezen, aan de ander mee te helpen met de collecte, enz...  Het tot stand komen van een kerkdienst op spontane wijze - wat niet de nodige voorbereiding uitsluit - is denk ik de beste methode.  Samen ter plekke een dienst maken voor God, daarna met elkaar nog even samenzijn en praten – dit komt dicht bij het Bijbels beeld van een kerkdienst zoals we dat zien in de eerste Korintenbrief van Paulus, hoofdstuk 14:
 Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn.(I Korintiers 14:26)
Dit beeld verschilt nogal van de gebruikelijke protestantse kerkdienst waarin alleen maar één persoon – de voorganger – alles doet en de andere aanwezigen grotendeels passief blijven.

datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters

datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur