Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Bij de diensten Bij de diensten
Zondag 3 augustus, de 7e zondag van de zomer, midden in de vakantietijd.
In deze viering staat het bijbel gedeelte uit Lucas 10 centraal, het gedeelte van Marta en Maria.
Hierbij lezen we dan ook de prachtige Psalm 15 “ Op je sterkst” – leven zoals je bedoeld bent, onverstoorbaar de aangewezen weg gaan. Een weg die Jezus ons wijst, Hij is het die benoemt: kies, voor wat op dat moment het belangrijkste is. En….dan mag je een Maria maar ook een Marta zijn. Maak maar een keuze en weet wat je op dat moment zelf bent; een denker of een doener ! Het thema van de viering is dan ook; ”Wat doe jij nou?  
 
Zondag 10 augustus zullen wij lezen Psalm 138 en uit het evangelie van Matteus 14 vers 22 tot 33, de belevenis van Petrus die over het water naar Jezus liep. Hoe heeft hij dat beleeft en hoe groot is zijn vertrouwen .Het gaat over geloof en ongeloof, over rotsvast geloven en hartstochtelijk twijfelen.
 
Zondag 24 augustus, 10 uur:  Oecumenische zomerviering in de openlucht bij de Rooms Katholieke Kerk te Vierakker
Op zondag 24 augustus zal er, aan het begin van de feestweek, een oecumenische openluchtviering plaatsvinden bij de Rooms Katholieke Kerk te Vierakker. Aan deze dienst werken samen de Rooms Katholieke Kerk van Vierakker en de Protestantse kerk van Wichmond.  Thema van de dienst is “Wie gaat er met mij mee?”  Voorgangers zijn diaken Theo ten Bruin en Tim Wiersum.  Medewerking aan de viering wordt verleend door het oecumenisch koor Vierakker-Wichmond.  Er is kinderopvang tijdens de dienst. Na de dienst     is iedereen welkom voor een kop koffie, thee of limonade.
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.