Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Zingen uit het Nieuwe Liedboek, wordt vervolgd…. Zingen uit het Nieuwe Liedboek, wordt vervolgd….
Het zal u niet ontgaan zijn dat sinds Pasen het Nieuwe Liedboek volop in gebruik is in de kerk van Wichmond. En wat staan er veel mooie liederen in en ook mooie gedichten trouwens. Het is de bedoeling om in de loop van het jaar, waarschijnlijk na de dienst van dankdag, wat meer over de inhoud van de bundel en de opbouw ervan  te vertellen en natuurlijk ook te laten horen of misschien wel samen zingen. Nou, daarover hoort u later meer.
Voor de komende tijd staan er weer een paar oefenuurtjes op het programma. Vóór de vakantie hebben we al enkele keren geoefend op de vrijdagavond van acht tot negen en we gaan dat de komende tijd opnieuw doen. Doet u ook mee?  U hoeft geen koorervaring te hebben; als u/jij  het leuk vindt om te zingen en nieuwe liederen te leren is dat meer dan voldoende. En het is ook best gezellig. Je  hoeft je niet eens op te geven, maar wel uw liedboek mee te nemen. Hebt u die (nog) niet dan zijn er wel exemplaren in de kerk. Kortom, vrijheid, blijheid. Voor de startdienst van 14 september oefenen we vrijdag 12 september om acht uur in Whitmundi. En voor de dienst van 28 september wil ik ook enkele nieuwe liederen met  jullie inoefenen en dat doen we op vrijdag 26 september op dezelfde tijd. En over de periode daarna krijgt u langs andere weg wel informatie.
Graag tot ziens en hartelijke groet,
                                                                                                                            
Deddie van Alphen
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.