Legaat Legaat
Eind maart werden we blij verrast met het bericht van de notaris dat de heer Martinus Memelink in zijn testament woordelijk het volgende had laten opnemen: "Ik legateer aan de Nederlands Hervormde Gemeente te Wichmond, …een bedrag in contanten groot € 25.000,00….… …bestemd voor het onderhoud van haar gebouwen”.

Vanwege de vermelding van de specifieke bestemming moest er kerkordelijk toestemming aan de kerkenraad worden gevraagd om de schenking voor onze gemeente
te accepteren. Ook diende dit bij het Regionaal College Behandeling Beheerszaken (PKN) gemeld te worden. Het zal waarschijnlijk niemand echt verbazen dat deze toestemming in dit geval niet meer dan een formaliteit betrof en we het legaat ten behoeve van onze gebouwen inmiddels in dankbaarheid hebben kunnen aanvaarden.

Tinus Memelink (1923) overleed op 20 januari van dit jaar, iets meer dan tien maanden na het heengaan van zijn geliefde echtgenote Catharina Johanna (Kaatje) Memelink - Steege (1926). Tinus en Kaatje woonden al weer heel wat jaren in het dorp, in hun nieuwgebouwde huis aan de Lindeselaak. Dit na het verlaten van hun boerderij op de Okhorst, zo mooi gelegen aan het pad tussen de Baakseweg en de Okhorstweg. Gezamenlijk waren ze hun leven lang actief en nauw verbonden met onze plaatselijke kerk, de plaatselijke gemeenschap en alles wat daarbij hoorde en daaromheen gebeurde.

Ook na hun overlijden blijkt dus welk warm hart Tinus en Kaatje onze gemeenschap en het behoud van de Kerk in Wichmond toegedragen hebben. Wij zijn daar dankbaar voor en we zullen ons best doen om de gelden naar de door Tinus verwoorde wens, in de geest van Tinus én Kaatje, zo goed en duurzaam mogelijk te benutten.

Namens het College van kerkrentmeesters,
Han Pieterse