Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Het aardappelproject in Guinée, west Afrika Het aardappelproject in Guinée, west Afrika
Het aardappelproject in Guinée heeft te lijden onder ebola.  Dit is erg jammer, want zoals u ziet inde foto’s is eer een oogst. Het probleem ligt in het verkopen.  Er is weinig mogelijkheid van vervoer.  Dit bericht kwam op 17 november:
Voor wat de aardappels betreft, kunnen wij ze maar moeilijk verkopen.  In het verleden zochten we klanten in de hotels en onder de groothandelaars in de hoofdstad, Conakry, al voordat we de aardappels daar naar toe brachten. Maar de hotels zijn leeg en de groothandelaars nemen geen aardappels meer af omdat ze bang zijn voor verrotting.  Wij hebben nog tien dagen gewacht om te zien of de situatie zou veranderen, maar tevergeefs, ebola heeft onze economie om zeep gebracht.  Het gezinsleven lijdt er dagelijks onder. We zijn  gedwongen onze veranda’s in opslagplaatsen te veranderen en de aardappels met verlies te verkopen om te voorkomen dat zij bij ons thuis verrotten… Wij zijn er zeker van dat onze  Heer en Redder JEZUS CHRISTUS  altijd bij ons zal zijn en ons zal redden uit deze situatie, vooral in de strijd tegen de ebolavirus.  

 Ds. Tim Wiersum
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.