Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
De pastorie

De pastorie
De pastorie heeft na de grondige groot onderhoud- schilderbeurt buitenkant weer het dorpsbepalende beeld teruggekregen. Vooraf zijn er diverse herstel- werkzaamheden aan de woning gedaan, namelijk het aanbrengen van nieuwe windveren, lambriseringen  onder de dakgoot, herstel betimmering dakgoot, nieuwe zinken dakgoot en een nieuw houten trapje zuidzijde.
Aan de voorkant wordt bij de ingang van de woning een trapleuning aangebracht, hiervoor is overleg geweest met de monumentencommissie van de gemeente Bronckhorst; bepaalde eisen van hun zijde zijn ingewilligd.
Nu is de binnenkant van de pastorie aan de beurt, eerst wordt de gedeelte van de familie Wiersum onderhanden genomen, op de begane grond wordt de oude toiletruimte gerenoveerd, daarna wordt er een nieuwe douche- toiletruimte gemaakt op de 1ste verdieping. Als dit allemaal klaar is krijgt de binnenkant een schilderbeurt. In het gedeelte van de pastorie dat in bruikleen is gegeven aan de diaconie, komt een keukenblok en een toilet. Wij streven erna om dit voor 1 februari 2015 te hebben gerealiseerd. Ook zijn er raamgordijnen voor deze ruimten gemaakt en opgehangen door vrijwilligers.
De houten berging aan de achterkant van de pastorie wordt gesloopt en wordt vervangen door een nieuwe.
In de tuin van de pastorie worden aan het einde van het jaar  laaghangende takken, dood hout, overhangende takken rond en dichtbij de woning gesnoeid.
Als dit allemaal is gerealiseerd heeft de Protestantse gemeente Wichmond weer een pastorie om trots op te zijn, waar wonen van onze dominee en zijn vrouw en activiteiten diaconie samen gaan, dit alles om onze gemeente een nieuwe impuls te geven.

Henk Loman


 
terug
 
 
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 08-11-2020 om 10.00 uur
ZWO dienst
ZWO commissie gaat voor

Kinderoppas: Mariko Heuvelink

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 15-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Gerrie Hiddink

Uitgangscollecte: College van diaconie
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.