Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
De pastorie

De pastorie
De pastorie heeft na de grondige groot onderhoud- schilderbeurt buitenkant weer het dorpsbepalende beeld teruggekregen. Vooraf zijn er diverse herstel- werkzaamheden aan de woning gedaan, namelijk het aanbrengen van nieuwe windveren, lambriseringen  onder de dakgoot, herstel betimmering dakgoot, nieuwe zinken dakgoot en een nieuw houten trapje zuidzijde.
Aan de voorkant wordt bij de ingang van de woning een trapleuning aangebracht, hiervoor is overleg geweest met de monumentencommissie van de gemeente Bronckhorst; bepaalde eisen van hun zijde zijn ingewilligd.
Nu is de binnenkant van de pastorie aan de beurt, eerst wordt de gedeelte van de familie Wiersum onderhanden genomen, op de begane grond wordt de oude toiletruimte gerenoveerd, daarna wordt er een nieuwe douche- toiletruimte gemaakt op de 1ste verdieping. Als dit allemaal klaar is krijgt de binnenkant een schilderbeurt. In het gedeelte van de pastorie dat in bruikleen is gegeven aan de diaconie, komt een keukenblok en een toilet. Wij streven erna om dit voor 1 februari 2015 te hebben gerealiseerd. Ook zijn er raamgordijnen voor deze ruimten gemaakt en opgehangen door vrijwilligers.
De houten berging aan de achterkant van de pastorie wordt gesloopt en wordt vervangen door een nieuwe.
In de tuin van de pastorie worden aan het einde van het jaar  laaghangende takken, dood hout, overhangende takken rond en dichtbij de woning gesnoeid.
Als dit allemaal is gerealiseerd heeft de Protestantse gemeente Wichmond weer een pastorie om trots op te zijn, waar wonen van onze dominee en zijn vrouw en activiteiten diaconie samen gaan, dit alles om onze gemeente een nieuwe impuls te geven.

Henk Loman


 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.