Verhuizing Avonturijn Verhuizing Avonturijn
Stichting Avonturijn heeft het college van kerkrentmeesters op 20 november formeel ingelicht over de verhuizing van alle activiteiten naar basisschool De Garve. Vanaf 27 november is er in Withmundi geen kinderopvang meer. De buitenschoolse opvang verplaatst kort daarop ook. Het bestaande contract tussen ons en Avonturijn loopt nog tot augustus 2019. Daarin ligt vast dat beide partijen tussentijds niet kunnen opzeggen. Over de voorwaarden waaronder het college, na intern overleg, kan instemmen met een voortijdige beëindiging wordt nu gesproken. Avonturijn en onze gemeente hebben amper    5 jaar geleden beide meebetaald aan de renovatie die nodig was om de kinderopvang in Withmundi voort te kunnen zetten. Avonturijn had zich daarmee voor 10 jaar van een huurvrije locatie verzekerd. Wel betaalt men voor de duur van het contract een vast percentage van de energiekosten. De reden voor vertrek is economisch van aard: Er  worden minder kinderen aangemeld dan verwacht. Het aanbod ging daarom langzamerhand al terug naar 2 dagen opvang. De eis van permanente aanwezigheid van 2 eigen medewerkers zou in school niet gelden, en dat drukt personeelskosten. Hoewel het vertrek ons teleurstelt, begrijpen kerkenraad en college de afweging. We werken mee aan een acceptabele oplossing en doen daarmee nog een extra inspanning om kinderopvang in ons dorp zoveel mogelijk een kans te geven, zonder dat onze kerkgemeente achterblijft met een financieel debacle. Zolang het contract nog niet ontbonden of beëindigd is, staat het Avonturijn vrij om als kinderopvang onze mooie locatie te blijven gebruiken. Wij informeren u zodra het kan over het gebruik van Withmundi en eventuele aanpassingen na contractbeëindiging. Wij vinden het erg jammer dat kinderen en ouders/verzorgers door  de week minder aanwezig zullen zijn in en rond Withmundi. Het was al lang voor de overname van onze peuterspeelzaal door Avonturijn een vrolijk, kleurrijk en vertrouwd alledaags beeld: peuters, ouders/ verzorgers, leiding en alle andere betrokkenen binnen onze deuren,   op het gras en in het grind rondom de kerk... De Garve en Avonturijn wensen wij van harte een goede en langdurige samenwerking toe. Wij hopen dat met de verhuizing het bestaan van een kinderopvang in ons dorp die kan voldoen aan de behoeften van ouders/verzorgers en kinderen, voor de komende jaren wordt veiliggesteld.

Han Pieterse -
 (voorzitter cvk)