DAGELIJKS GEBED.

Het is een goede gewoonte om dagelijks een tijd voor gebed vrij te houden.  Toen ik bevestigd werd in het ambt van predikant, in de Anglicaanse kerk in Engeland in 1983, heb ik beloofd iedere dag het ochtend- en het avondgebed te bidden.  Het is een gewoonte geworden en ik heb er veel aan.  Ik doe het het liefst in de kerk, ’ s ochtends om half acht, soms wat eerder of later, ’s avonds vaak om 6 uur. Het duurt ongeveer een half uur.  Er is een vaste liturgie, met een rooster van schriftlezingen en psalmen. De laatste 10 minuten zijn voor spontaan gebed. Het is heerlijk in de kerk, ik kom er graag. Maar ik besef dat ik het niet alleen voor mijzelf moet houden.  Wat goed is moet je delen.  Daar komt bij dat Jezus ons geleerd heeft dat waar twee of drie bijeenkomen in gebed, Hij in hun midden is.  Hij ziet graag een klein groepje. Maar anderen moeten het dan wel weten. Ik zal dus aankondigen in dit blad wanneer we het gezamenlijk kunnen doen. Ik bid meestal in het Engels, mijn moedertaal. Maar er bestaat een Nederlandse versie van de Anglicaanse rite.  U kunt kiezen als u komt welke taal u prefereert.  Misschien in de aanloop naar vakantie in het buitenland is het ook een goede gelegenheid om uw Engels wat  op te vijzelen. Ik laat u een schriftlezing doen.  De komende twee weken stel ik voor:
Op maandag 22 juni, 18 uur tot 18.30 uur: avondgebed in de kerk. Laatste 10 minuten: vrij gebed voor zieken in de gemeente en in onze omgeving.
Vrijdag 3 juli, van 19 uur tot 19.30 uur: avondgebed in de kerk. Focus van het gebed: de vervolgde christenen in de wereld.

datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters

datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur