Twee wegen droom Twee wegen droom
Twee wegen droom

Vorig jaar had ik een droom, daarin liep ik te zwoegen op een heuvelachtig pad,
hier en daar bosjes, met takken die tegen je gezicht aanzwiepen,
modder waar je over uitglijdt tegen de heuvel op.

Door de bosjes heen zag ik licht in de verte, ik kon het niet heel goed zien,
maar het leek alsof je naar een groot verkeersplein keek, vanaf een heuvel, je de drukte zag en je het lawaai kon voorstellen. Toeterende auto’s, gejaagde mensen, verkeerslichten…………

En ik…… ik liep maar te ploeteren, in de schemer, op dat natte, vochtige pad.
Maar ik ging door en verlangde niet naar die drukte. Het was misschien alleen op het pad, maar niet eenzaam.

Zal dit de smalle weg zijn, waar Jezus het over had in de bijbel?
Dat je daar op kunt gaan, alleen, maar niet eenzaam, omdat Jezus je vriend wil zijn en dan altijd met je meegaat. Hoe je ook loopt te ploeteren.

Vorige week kwam ik een gedicht tegen in het boek ‘Gij geheel anders’.
Het gaat over twee wegen, het trof me weer en ik moest terugdenken aan die droom…….

De twee wegen

De Heer sprak van twee wegen,
waarop wij kunnen gaan.
De smalle leidt ten leven,
naar een vernieuwd bestaan.

De brede daarentegen
voert naar de ondergang.
Toch is hij bij zeer velen
sinds jaar en dag in zwang.

De mensen op de brede
volgen hun eigen koers.
Ze reizen heel tevreden
per ‘Luxe Ego Tours’.

Maar op de smalle zie je
slechts weinig mensen gaan.
Daar geldt: jezelf verliezen
en sterven als het graan.

Alleen wie Christus volgen
vinden het smalle pad
Zij zullen straks bevolken
de straten van Gods stad.

Janneke Harmsen-Bakker