Het aardappelproject in Guinee

Dit project heeft een voortzetting gekregen.  De twee mannen die ermee bezig waren konden niet meer samenwerken en nu gaat er een verder.  Een privégift heeft een doorstart mogelijk gemaakt.  De oogst van vorig jaar is grotendeels verloren gegaan vanwege het ebola-virus dat dit west-afrikaanse land  (en ook de buurlanden Sierra Leone en Liberia) in februari 2014 trof en tot stilstand bracht.  Deze zeer ernstige en besmettelijke ziekte is nog niet uit Guinee verdwenen.  Eind mei werden er nog 12 gevallen geconstateerd. Het blijft zeer zorgelijk.  Goed nieuws is dat Liberia, het land dat de meeste slachtoffers heeft gehad (4806) op 9 mei ebola-vrij werd verklaard.  Maar de strijd in Guinee en Sierra-Leone is nog niet gewonnen.  Intussen komt het leven wel langzaam weer op gang.  De scholen zijn in januari open gegaan, na vijf maanden dicht te zijn geweest vanwege ebola. De schade die de ziekte heeft aangericht is enorm, en raakt alle delen van de samenleving.  Het land was al een van de armste van de wereld.   Als u een gift wilt doen voor dit project, dan kunt u deze overmaken op de rekening van de diaconie (zie achterpagina van dit blad) ovv aardappelproject.  Echtpaar Wiersum zorgt voor de overboeking naar Guinée via hun privérekening.