De Pastorie

Het diaconiegedeelte van de pastorie is nagenoeg klaar, althans de basis is gelegd: De wc kan gebruikt evenals de keuken en over de laminaatvloer kan worden gelopen. Omdat regulier bouwen qua kosten uit de hand leek te lopen heeft een diaconielid zelf de zaak ter hand genomen en het is geweldig om te merken dat veel mensen deze kerkelijke activiteit een warm hart toedragen.
Dat uit zich om te beginnen al in de dpc (diaconale pastoriecommissie), maar ook in het gratis krijgen van een toilet en tegels voor het toilet alsook de laminaatvloer of allerlei klein materiaal voor de afvoer. De deur van het toilet is voor niets en de andere lijken we ook voor niets te krijgen.
Er moeten nog een paar dingetjes verder afgewerkt, maar dat gebeurd dank zij actieve vrijwilligers.
Mensen voelen zich betrokken bij het gemeenschappelijke doel van de diaconie, ook al hebben ze niet altijd alles met de eredienst, ze vinden het belangrijk dat de kerk maatschappelijk betrokken is en blijft. Dat resulteert er in dat ze min of meer betaald en niet-betaald dingen willen doen. En dat loopt vaak door elkaar heen. Is dat een slechte zaak, mag je soms iets betaald krijgen? Ik denk niet dat dat een probleem hoeft te zijn zolang maar zichtbaar is hoe dat in elkaar steekt en de kerkeraad de vinger aan de pols blijft houden als verlengstuk van de gemeente/gemeenschap. Niet altijd is het mogelijk iets daadwerkelijk te doen, door wat voor oorzaak dan ook. Maar in de gemeente/gemeenschap is er altijd wel iets dat u kunt doen mensen die handig zijn met gereedschap met de schoonmaak of kunnen koffie zetten, maar ook dingetjes kunnen regelen en anderen een opstap geven voor bijv. werk. Zelfs van de vakkennis van een voormalig gemeentelid hebben we gebruik kunnen maken. In de pastorie komt dat alles tot uiting, door betaald en vrijwilligerswerk en ideeën om wat nieuws te beginnen of datgene wat nog ontbreekt aan te vullen. Dat willen we graag blijven promoten en daarom vragen we nog steeds aan u of er bij u een idee leeft wat we nog meer in die pastorie kunnen doen om tot een soort huiskamer van het dorp te komen, waarbij veel dingen mogelijk zijn.
Ondertussen is er ook al een AED cursus gehouden en lijken zelfs een paar middagen gevuld te kunnen worden met andere activiteiten dan tot nu toe. Maar er is nog van alles te bedenken om de ruimtes gevuld te krijgen, met of zonder vergoeding de ruimtes zijn voor ons allemaal en dpc probeert te zorgen dat alles in goede banen geleid wordt.
Vanaf nu doet Karin Klein-Lebbink (0575-441041) agendabeheer, terwijl Inge Bouwmeister (0575-441609) haar vervangt. Jo Wiersum houdt de verwarming bij en de zaak in het oog namens de pastoriebewoners en Wim Regelink houdt de boel een beetje netjes samen met ondergetekende.
Han zit in de commissie namens de kerkvoogdij en Philip namens de diaconie.
Schroom niet om te bellen met vragen, dit kan ook bij ondergetekende (0575-441651)
Met een groet van de diaconale pastoriecommissie namens  Philip Vaartjes