Gewone Grootoorvleermuizen

Ze zijn weer geteld onze zolderbewoners. Zaterdag  22  augustus is Hanneke de Haan van het Meetnet Vleermuis Zoldertelling samen met twee collega's  de trap naar de kerkzolder op  geklommen om de vleermuizen te bekijken en tellen.
Dit jaar hingen er 19 Gewone Grootoorvleermuizen boven. Dit waren er weer meer dan het vorige jaar  toen er maar 10 geteld waren.  Dit betekend niet altijd dat er zoveel jonge vleermuizen bijkomen, vleermuizen willen nog wel eens van  "hangplek"  wisselen met  b.v.  de kerk in Vierakker of  Hummelo.
Ook nog even  op de zolder boven de consistorie gekeken maar daar was geen vleermuis te bekennen.
Wist u dat:
- In Nederland  18 soorten vleermuizen bestaan,
- De kleinste vleermuis  in een luciferdoosje past en  de grootste  ongeveer 8 centimeter is,
-  En dat een vleermuis kan per nacht wel 3000 kan muggen eten?
Gerrie Schepers

Het Brook Duo komt met een nieuw verhaal