Kidsgear zang- en dansgroep

Op 21 juni trad ’s middags in onze kerk de Kidsgear zang- en dansgroep op. De groep bestaat uit 16 kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-16 jaar en maakt een tour van 3 maanden door Nederland en Belgie om geld bijeen te brengen voor hun school in Oeganda. De school is gesticht en wordt financieel ondersteund door de stichting Up4S (meer info op www.up4s.nl). In 2009 en 2010 werd door onze ZWO commissie met diverse acties voor deze stichting geld ingezameld, en in 2009 trad de groep ook al eens op in onze kerk. Onze plaatsgenoot Evert Jan Pellenberg gaat binnenkort voor minimaal 6 maanden aan de slag bij deze school. Hij gaat allerlei voorkomende niet-onderwijskundige werkzaamheden verrichten zoals reparaties en onderhoud.  Het optreden was dan ook tevens onderdeel van het ‘uitzwaaien’ van Evert Jan.
Het optreden spetterde aan alle kanten. Wat een energie, wat een enthousiasme. Begeleid door diverse trommels die telkens het ritme aangaven werd prachtig gezongen en gedanst. Over Afrika horen we vooral als het gaat om honger, armoede, oorlog, of dodelijke ziekten. Maar er is ook een heel ander Afrika, dat heeft het Kidsgear optreden wel duidelijk gemaakt. De minutenlange staande ovatie aan het eind van het optreden maakte eens te meer duidelijk hoezeer de aanwezigen van dit optreden genoten hebben.