Vanuit de pastorie Vanuit de pastorie
In de pastorietuin zijn zo veel appels uit de boom gevallen dat mijn vrouw en ik ze nooit op zullen krijgen.  Lezer, houd u van appels?  Ik heb vijf dozen vol! U mag er zo vier meenemen.  U kunt er appeltaart mee bakken, jam van maken, appelmoes...  Zo veel mogelijkheden. Maar u heeft natuurlijk ook al uw voorraad.  We moeten we met al dat fruit?  Voedsel, zo niet voor het lichaam dan wel voor de overdenking:  zien we hierin niet iets van de gulheid van de Schepper?  Hij geeft in overvloed.  Je zou bijna zeggen, Hij is een verkwister.  Maar dan denken we aan de armoede in de wereld, de droogte op sommige plaatsen, het gebrek...  En dan komen we bij het idee dat Hij het aan ons overlaat om voor de goede verdeling te zorgen.  Hij wil ons als rentmeesters  hebben op aarde. Adam zet Hij in een tuin en zegt: Zorg ervoor.  Zorgen voor de aarde, voor de goede verdeling, de goede orde, dat is een Bijbelse instelling. En juist hierover gaan we verder nadenken op zondag 11 oktober, want dan staat het verhaal van de rijke jongeling op het rooster – een aangrijpend, uitdagend verhaal.
Agenda
Vrijdag 9 oktober, 14.30-16.30 uur – een middag in het diakonele gedeelte van de pastorie.  Er zal koffie en thee worden geserveerd. Thema:  Sint Franciscus – het tegenovergestelde van de rijke jongeling. Iedereen welkom.
Zondag 11 oktober, de lofzang om 10 uur.  We komen bijeen in de eerste plaats om God te loven en om Hem te danken, om Hem te vragen om vergeving van zonden. De lofzang op het dorp moet doorgaan, door de eeuwen heen. Kom een uurtje en help die lofzang gaande te houden! In de tweede plaats komen we om te luisteren naar Zijn woord  en naar een overdenking.  Een gemeentelid verzorgt dit keer de gebeden.
Zondag 18 oktober: de heer Boon komt als gastpredikant.
Woensdag 21 oktober en donderdag 22 oktober: vanaf 19.45 uur tot uiterlijk 22.00 uur, de eerste twee huiskamerbijeenkomsten in de pastorie  (de derde en de vierde zijn op 2 en 12 november).  Lezer, heeft u al ingetekend voor één van de avonden?  We hopen op goede opkomsten en op fijne en inspirerende ontmoetingen met elkaar.  Het thema is: Wat is het geheim van een bloeiende kerkelijke gemeente? We gaan ons gesprek laten inspireren door twee korte filmpjes van de KNVB over verenigingsleven.
Hartelijke groet vanuit de pastorie - Tim Wiersum.