Van de kerkenraad Van de kerkenraad
Op maandag 16 november, aanvang 20 uur,  verzorgt ds. Boon uit Zelhem in Withmundi een avond over "Hoe gaan we om met kritische opmerkingen over ons geloven en kerk zijn?". Dit op basis van het recentste boek van schrijver Maarten 't Hart, getiteld 'Magdalena'.
In onze dagen is ons christelijk geloven een randverschijnsel geworden in onze samenleving. Er zijn veel meer niet-gelovigen dan wel-gelovigen. Vele mensen stapten destijds van hun geloven binnen kerkverband af. Zij wisten waarom zij zich daar niet meer thuis voelden. Maar de jonge niet-gelovigen van nu ervaren het gewoon als vanzelfsprekend dat zij niet meer in de kerk komen. Zij hebben er niets meer te zoeken, zo lijkt hun mening te zijn. Eén van de mensen die het geloof ontrouw zijn geworden is de schrijver Maarten 't Hart, een overigens boeiende persoonlijkheid. Hij weet wel degelijk waarom hij de kerk verliet. In zijn laatste boek "Magdalena" getuigt hij daar opnieuw van. Hier bespreekt hij de moeizame relatie met zijn moeder, die het geloof trouw bleef. Op een rationele wijze rekent hij af met het christelijk geloof. Laten we die kritische wijze van denken eens nader bezien en bepalen wat ons eigen standpunt hierover is. Wat is onze kritiek tegenover die van Maarten 't Hart.  Het kan nooit kwaad ons geloof te toetsen aan de kritiek van andersdenkenden.