Ontmoetingsmiddag 9 oktober Ontmoetingsmiddag 9 oktober
De middag stond in het teken van werelddierendag en speciaal de naamgever ervan Franciscus van Assisi.
Ds. Tim Wiersum had een mooie wandprent meegenomen van deze heilige Franciscus en vertelde enthousiast over het leven van deze bijzondere man.
Franciscus leefde van 1182 tot 1226 en was zoon van een rijke lakenkoopman uit het Italiaanse Assisi. Hij was begaan met het lot van de armsten en melaatsen en besloot na een visioen al zijn bezittingen te schenken aan de armen. Hij trok zich terug en leefde als kluizenaar en bedelaar.
Hij preekte tot de dieren en vogels en wist zelfs wolven te temmen die een bedreiging vormden voor een nederzetting. Dieren waren voor hem even belangrijk als mensen.
Hij is de stichter van de kloosterorde der Franciscanen of Minderbroeders. Zijn volgelingen legden de gelofte van armoede, gehoorzaamheid en onthouding af en leefden heel sober.
De huidige paus Franciscus ziet Franciscus van Assisi als voorbeeld en inspiratiebron.
In 1929 werd de naamdag van de Heilige Franciscus, 4 oktober, tevens werelddierendag.
Het was een interessante middag.

Op 27 november zal de ontmoetingsmiddag in het teken van Sinterklaas staan en ook op 22 januari en 11 maart bent u van harte welkom in de pastorie. We starten om 14.30 uur met koffie/thee en de middag wordt om 16.30 uur afgesloten.
Suggesties voor gespreksonderwerpen stellen we erg op prijs.

Ria Klein Kranenbarg

Kerkdienst H.A.