Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Ontmoetingsmiddag 9 oktober Ontmoetingsmiddag 9 oktober
De middag stond in het teken van werelddierendag en speciaal de naamgever ervan Franciscus van Assisi.
Ds. Tim Wiersum had een mooie wandprent meegenomen van deze heilige Franciscus en vertelde enthousiast over het leven van deze bijzondere man.
Franciscus leefde van 1182 tot 1226 en was zoon van een rijke lakenkoopman uit het Italiaanse Assisi. Hij was begaan met het lot van de armsten en melaatsen en besloot na een visioen al zijn bezittingen te schenken aan de armen. Hij trok zich terug en leefde als kluizenaar en bedelaar.
Hij preekte tot de dieren en vogels en wist zelfs wolven te temmen die een bedreiging vormden voor een nederzetting. Dieren waren voor hem even belangrijk als mensen.
Hij is de stichter van de kloosterorde der Franciscanen of Minderbroeders. Zijn volgelingen legden de gelofte van armoede, gehoorzaamheid en onthouding af en leefden heel sober.
De huidige paus Franciscus ziet Franciscus van Assisi als voorbeeld en inspiratiebron.
In 1929 werd de naamdag van de Heilige Franciscus, 4 oktober, tevens werelddierendag.
Het was een interessante middag.
 
Op 27 november zal de ontmoetingsmiddag in het teken van Sinterklaas staan en ook op 22 januari en 11 maart bent u van harte welkom in de pastorie. We starten om 14.30 uur met koffie/thee en de middag wordt om 16.30 uur afgesloten.
Suggesties voor gespreksonderwerpen stellen we erg op prijs.
 
Ria Klein Kranenbarg
 
 
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.