Kerngroep Vluchtelingenwerk Vierakker- Wichmond. Kerngroep Vluchtelingenwerk Vierakker- Wichmond.
Dagelijks worden we via de media geconfronteerd met verschrikkelijke beelden van duizenden vluchtende mensen, die proberen een beter bestaan te krijgen in vooral Europese landen.
Wij kunnen de vluchtelingencrisis niet oplossen, maar we kunnen vluchtelingen, die naar Nederland komen, wel helpen door persoonlijke steun en aandacht te geven bij het opbouwen van een nieuw bestaan.
Diaconie en Caritas zijn ooit opgericht om hulp te bieden aan de hulpbehoevende medemens. Beide kerken van Wichmond en Vierakker zien hier de kans om daar aan te voldoen en doen daarom een oproep aan iedereen in onze dorpsgemeenschap, (zowel kerkelijk als niet kerkelijk gebonden) om indien er hulp gevraagd wordt, wat tijd of materiaal  beschikbaar te stellen voor deze mensen.
 Wat er precies van u gevraagd wordt, weten we nog niet.
Deddie van Alphen, voorzitter Interkerkelijke werkgroep AZC Zutphen (Asielzoekerscentrum), zal de hulpvragen, die ze krijgt, doorspelen aan de Kerngroep Vluchtelingenwerk Vierakker-Wichmond. De kerngroep, bestaat uit uit Rien Baauw en Elly Marijnissen, zal dan contact zoeken met mensen, die zich hebben aangemeld om hulp te bieden.

U kunt zich aanmelden via de mail of telefonisch bij:
Rien Baauw    mailadres: rd.baauw@hetnet.nl                            telefoon: 0575 441744
Elly Marijnissen mailadres: e_marijnissen@hotmail.com          telefoon: 0575 441276

datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur
Kinderoppas: Andrea Kasteleijn

Uitgangscollecte: College van kerkrentmeesters

datum en tijdstip 04-11-2020 om 20.00 uur
Beamerdienst afgespeeld in de kerk

Dankdag

Uitgangscollecte: College van diaconie