Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Festival of Lessons and Carols op 20 december in Wichmond Festival of Lessons and Carols op 20 december in Wichmond
Op 20 december as. om 17.00 uur komt in de kerk van de protestantse gemeente van Wichmond een oude traditie tot leven, een Festival of Lessons and Carols. Deze prachtige kersttraditie is overgewaaid uit Engeland, het land van de koren en de koormuziek. Kerstliederen (carols) worden afgewisseld met korte teksten (lessons) en zo tot een sfeervol geheel gesmeed. De carols worden voor een deel meerstemmig uitgevoerd, maar ook de gemeente en het publiek worden van harte uitgenodigd om mee te zingen. Het festival is van oorsprong een dienst waarin de geboorte van Jezus wordt gevierd in de aanloop naar Kerstmis. Ook de lezingen worden verzorgd door het koor.
 
De meerstemmige zang komt voor rekening van een projectkoor onder leiding van Joop van Goozen. Het koor is voor deze gelegenheid samengesteld en is voor een groot deel afkomstig uit Zelhem en omstreken. Het bestaat uit ca. 20 enthousiaste zangers die het fijn vinden met elkaar mooie liederen te zingen. Zij worden bijgestaan door sopraan Marieke Willemse en het orgel wordt bij deze gelegenheid bespeeld door organist Michiel van der Horst. Dirigent Joop van Goozen uit Brummen heeft zijn sporen verdiend als cantor en organist op verschillende plaatsen in Nederland. Hij is in orgelconcerten ook in onze regio regelmatig te beluisteren, geeft les op piano, orgel en klavecimbel en dirigeert daarnaast enkele grotere en kleinere koren in Nederland.
 
Als voorganger treedt in deze dienst op Ds. Co Boon uit Zelhem, die zelf als tenor in het koor meezingt. De dienst begint om 17.00 uur en om in kerstsfeer te komen bent u als gemeente en publiek na afloop van harte uitgenodigd om met het koor onder een glaasje glühwein na te praten.
 
Ter bestrijding van de kosten is er een collecte bij de uitgang. U bent van harte welkom in deze feestelijke dienst.
 
 
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.