Een musical in Wichmond: Ludger-Luther-Liefde! Een musical in Wichmond: Ludger-Luther-Liefde!

Een musical in Wichmond:
Ludger-Luther-Liefde!

Anno 2017:
1275e geboortejaar van Ludger
BRENGER VAN HET CHRISTELIJK GELOOF NAAR DE ACHTERHOEK

Anno 2017:
500 JAAR REFORMATIE
 tweespalt TUSSEN KATHOLIEKEN EN PROTESTANTEN

DE WEG VAN HAAT NAAR
herstelde LIEFDE:
SAMEN IN WICHMOND EEN MUSICAL OPVOEREN MET ALS TITEL:

Ludger-Luther-Liefde!

 Waar? In het Ludgerusgebouw, Vierakkersestraatweg, naast de RK kerk, Vierakker)
 Wanneer? RONDOM HERVORMINGSDAG natuurlijk!
(de dag waarop Luther met zijn 95 stellingen de Protestantse kerk in het leven riep)
 Door wie? mensen UIT WICHMOND-VIERAKKER en omgeving:
katholiek, protestants, niet kerks..

Uitvoeringen
·         Vrijdag 27 OKTOBER 20 UUR
·          Zaterdag 28 OKTOBER 20 UUR
·         Zondag 29 oktober 14 uur

Kaartjes: € 7.50 (Kinderen t/m 12 jaar € 3.50)
verkrijgbaar bij:  Bakkerij Besselink (Dorpsstraat Wichmond),               Auto Langwerden (Lankhorsterstraat) en
het Ludgerusgebouw, vanaf vrijdag 13 oktober.

Het stuk is gesitueerd in het jaar 1917, een tijd toen de Nederlandse samenleving nog grotendeels aan een kerk verbonden was, hetzij katholiek, hetzij protestants (hervormd/gereformeerd). De twee geloofsrichtingen waren toen streng gescheiden (nu gelukkig niet meer).  De verschillen die toen bestonden tussen de katholieke en protestante bevolkingsgroepen worden in het stuk uitgebeeld. Dit gebeurt met een knipoog. Er wordt met humor naar een verzuilde samenleving gekeken, een agrarische gemeenschap met een kleine dorpskern en een levendige middenstand. Het verhaal heeft een goed einde. Dat ontstaat door een wonder.