Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Kerstconcert in Wichmond

Kerstconcert in Wichmond

Kopergroep Com Cobre en het koor (a)Capella geven samen een concert op zaterdag 16 december in de Protestantse kerk te Wichmond.
 
Com Cobre is 5 jaar geleden begonnen als een klein groepje blazers met 2 trompetten en 2 trombones om voor speciale gelegenheden op te treden. In de loop der jaren is dit uitgegroeid naar de huidige vorm. De groep bestaat uit 2 trompetten, 2 hoorns, besbas, trombone en een euphonium. Com Cobre staat onder leiding van dirigent Henk Vruggink.
 
 
Het koor (a)Capella  is ontstaan door met een groepje dames te zingen in de huiskamer onder het genot van een kopje koffie. Inmiddels bestaat het koor uit ca 15 dames die er samen voor zorgen dat er een vrolijke noot klinkt, zij doen dit zonder dirigent.
Tijdens dit concert   willen Com Cobre en (a)Capella u verrassen met een programma bestaande uit diverse muziekstukken waaronder een aantal kerstnummers. Zij brengen ieder muziek uit hun eigen repertoire ten gehore, maar zullen ook gezamenlijk optreden. U bent van harte welkom op deze avond.
Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
 
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.