Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Prachtig kerstconcert in Wichmond Prachtig kerstconcert in Wichmond
Alweer voor het derde jaar op rij vond er donderdagochtend 21 december voor de allerjongsten van Vierakker-en Wichmond een geweldig kerstconcert plaats in de Protestantse kerk te Wichmond. De organisatie was in handen van Mariko Heuvelink-Yoshikawa en haar vriendin de Japanse pianiste Kanako Inoue in samenwerking met het Integraal Kind Centrum (IKC) De Garve en Avonturijn Wichmond.
De kinderen en het publiek genoten van klassieke muziek, het samen muziek maken, samen dansen, kerstliedjes zingen, en luisteren naar een kerstverhaal. Er werd gezongen door juf Joke Wolbrink en er was solozang door juf Frida Meints, directeur van de Garve. Pianiste Kanako bespeelde ook het monumentale Knipscheer orgel in de kerk. Mariko speelde o.a. blokfluit, pianica, piano, klarinet en speelgoed octopus.
Het concert werd bijgewoond door de kinderen van de speelleergroep van Avonturijn Wichmond, en de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool De Garve en door juffen, mama’s, papa’s, opa’s, oma’s en andere belangstellenden, in totaal zo’n 70 mensen.
De twee uitvoerende Japanse dames gaven als boodschap mee in dit kerstconcert: muziek is dichtbij. Muziek is onze gezamenlijke taal, laat het je leven verrijken!!
terug
 
 
 
 

Palmpasenoptocht AFGELAST
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

meer details

Palmzondag Bevestiging ambtsdragers in Besloten dienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 10.00 uur

Op Palmzondag worden de 3 nieuwe ambtsdragers (Dieneke Blanken-de Vries als ouderling, Andrea Kastelein-Schröder als diaken en Gerrit Huurnink als ouderling-kerkrentmeester) bevestigd in een korte dienst waarbij in totaal inclusief de predikant en de koster, 8 personen in de kerk aanwezig zijn. Dan is makkelijk minimaal 1.5 m afstand te houden. Daarmee treden de 3 nieuwe ambtsdragers toe tot de kerkenraad en zijn we weer compleet behalve de vacature jeugdouderling. De dienst is de beluisteren via kerkradio en vanaf Palmzondagmiddag via de website net als afgelopen zondag.
Er is al een mooie dienst voorbereid voor de bevestiging, een deel daarvan zullen we gebruiken in een viering later dit jaar (wellicht pas in september) met woorden als “We zijn verheugd dat jullie nu ten overstaan van de gemeente kunt en wilt uitspreken dat je het ambt hebt aanvaard en bij de bevestiging in april je ja-woord hebt gegeven”.  Deze gang van zaken is afgestemd met onze classispredikant Ds. Van Beelen en past binnen de kerkorde.
 
meer details

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.