Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Rouwverwerkingsgroep: Verder na Verlies

Rouwverwerkingsgroep: Verder na Verlies
 
De PKN Gemeentes van Vorden en Wichmond organiseren opnieuw vier bijeenkomsten rondom rouwverwerking in een groep. Samen met anderen willen we op deze bijeenkomsten praten over rouw en de verwerking ervan.
De bijeenkomsten zijn ’s morgens gepland en wel op
24 januari, 14 februari, 28 februari en 14 maart 2018.
 

Een groep kan bestaan uit 6 á 8 leden. Personen van andere gezindten zijn van harte welkom. Voorafgaand aan de groepsbijeenkomsten zal een leider van de gespreksgroep individueel met de deelnemers een kennismakingsgesprek voeren. Richtlijn is deelname na verlies van ongeveer een jaar of  langer.
Hier kan van worden afgeweken.
 
Thema’s
Onder het genot van een kop koffie of thee beginnen we met een korte opening en inleiding over het thema van de  bijeenkomst. Dat thema wordt  in overleg met de deelnemers vastgesteld. Mogelijke thema’s zijn:
·                   Kennismaking en het verhaal van je verdriet delen.
·                   Omgaan met reacties uit je omgeving.
·                   Troost
·                   Hoe verder? Steun aan o.a. liederen en gedichten en verbondenheid.
·                   Afsluiting met een gezamenlijke maaltijd.
          N.a.v. deze thema’s gaan we met elkaar in gesprek of op een
          andere [creatieve] manier aan de  slag.
 
De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. De thema’s kunnen nog wisselen, afhankelijk van wat u zelf in het kennismakingsgesprek aandraagt. Vanzelfsprekend is er tijdens de bijeenkomsten ruimschoots tijd voor vragen en ervaringen.
Zwennie Langwerden, Gerda Brummelman en Riek Klein Bramel leiden deze bijeenkomsten. Zij zijn geschoold via  PKN-Nederland.
 
Mocht U meer informatie willen hebben over deze bijeenkomsten, of wilt u zich ervoor opgeven, belt of mailt u dan gerust naar
Gerda Brummelman      tel: 0575 - 551962            
Wel graag voor 9 december 2017.
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.