Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente te Wichmond
 
 
Veertigdagentijd met de kinderen

Veertigdagentijd met de kinderen
Veertigdagentijd met de kinderen.
 
Evenals vorig jaar gaan we in de veertigdagentijd met de kinderen in de kerk weer aftellen naar Pasen.
We zullen dit doen aan de hand van een afbeelding die bedekt is met ‘puzzelstukjes’, waarvan er iedere week wat weggehaald worden, zodat met Pasen de afbeelding geheel onthuld zal zijn.
Omdat op de eerste zondag de dienst met de Garve is, zullen we op de tweede zondag, 17 maart, beginnen met het aftellen; dan moeten we dus van twee weken puzzelstukjes verwijderen.
De kinderen gaan daarna in de zaal voor zichzelf ook een aftelkalender maken.
Op de vierde zondag in de veertigdagentijd , zondag 31 maart, is er een gezinsdienst, waarin de kinderen ook weer gaan knutselen en natuurlijk gaan we op Palmzondag traditiegetrouw onze Palmpaasstokken versieren, in samenwerking met de school.
Hierover volgt nog nadere informatie.
We hopen zo met elkaar, jong en oud, samen toe te leven naar het Paasfeest.
 
terug
 
 
 
 

Dienst
datum en tijdstip 09-04-2020 om 20.00 uur
Witte donderdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 10-04-2020 om 20.00 uur
Goede vrijdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 12-04-2020 om 10.00 uur
1e Paasdag
meer details

Dienst
datum en tijdstip 19-04-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Stand van zaken en richtlijnen coronavirus in en rondom kerk en gemeente

In verband met de toestand rondom het coronavirus (COVID-19) heeft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) donderdagmiddag 12 maart j.l. richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot de wijze van handelen in en om de kerk en gemeente in de komende weken.

Wij raden u aan om steeds de de actuele informatie van de Rijksoverheid en het RIVM via de media te volgen en zo mogelijk te bekijken op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Voor de regionale situatie kunt u de site van de GGD in uw regio bekijken: https://www.ggd.nl/

Het landelijke bureau van de PKN informeert de gemeenten, kerkenraden en het publiek via de eigen website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

De kerkenraad houdt zich zeker gedurende deze crisis zoveel mogelijk aan alle adviezen en richtlijnen in het belang van de volksgezondheid.

Over de maatregelen die wij binnen onze eigen gemeente hebben genomen en/of nog zullen nemen kunt u lezen op onze website.
Wij proberen de informatie steeds te actualiseren zodra daar aanleiding toe is.


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.